Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiksuccé för Norrtullelever

Eleverna på Norrtullskolan bjöd på show under tisdagskvällen på Kulturens hus.

Och "Scen Norrtull" blev en riktig publiksuccé.

Några minuter innan föreställningen ska starta är det stimmigt bakom scenen, som ramas in av ett effektfullt blått sken.

Annons

Eleverna från förskolan upp till nian har fått hjälpa till med allting som har med föreställningen att göra. De står inte bara på scenen utan har sytt kläderna till modevisningen, bakat till fikapausen och ansvarar för ljud och ljus.
I de två ingångarna till röda rummet på Kulturens hus står stora kakfat uppställda, med bakverk från världens alla hörn.
- Jag har varit med hemkunskapen och bakat. Och så ska jag sälja fika. Fast det är gratis, säger Isabelle Lindqvist i sjuan, som sitter bakom ett av borden och har lite koll så att inte alla kakor äts upp innan showen ens börjat.
Bakom mixerbordet sitter Oskar Nilsson och Olof Östlin i nian.
- Vi har haft fullt upp hela dagen, vi har byggt ljud och scen, säger Oskar Nilsson.
Det är en hel del rattar och spakar att hålla reda på och de verkar ha ganska stor frihet att själv styra över ljuset.
-I vissa nummer har de sagt till hur de vill ha det. Då får vi försöka följa deras önskningar, säger Olof Östlin.
Lyset i taket släcks och ett förväntansfullt sorl sprider sig när publiken. Det är så många besökare att stolarna inte räcker till. Showen börja med ett nummer av husbandet, som så klart också består av elever.
Sedan går konferenciärerna intar scenen. Därefter följer en kavalkad av blockflöjtsmusik, modevisning, breakdance, discodans och sång.
Sandra Hedberg, Regina Qvarnsved och Josefin Johansson gör till exempel en cover på Duffys Warwick avenue.
- Det blir nervöst precis när man går upp, säger Josefin Johansson.
• Hur gick det?
- Det gick skitbra, säger Josefin med ett skratt.