Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikinvasion när teatern kom till bruket

När Folkteatern kom till Voxnabruk blev det fullsatt i bygdegården. Fler stolar fick köras in och ett förväntansfullt sorl hördes i lokalen. Utanför sänkte sig mörkret medans det droppade från taket, när komedin Älgaslag började.

Annons

Denna vecka ger Folkteatern 12 skolföreställningar, musikprogram i Gyllengården och Sunnangården, ett teaterkafé och tre föreställningar av Älgaslag i Ovanåkers kommun.

– Det är helt otroligt. Det är roligt att Folkteatern har den här ambitionen och vi får så mycket teater serverad, säger Carina Isaksson från Ovanåkers kommun som fanns på plats i Voxna bygdegård när publiken började anlända. Carina hoppade in och rev biljetter.

Ingen minns när Voxnabruk hade besök av en teater-grupp senast, så det var nästan en högtidlig stämning när dörrarna öppnades och publiken började strömma in i den stora samlingssalen som hade gjorts om till teatersalong för en kväll. Scenen dominerades av ett älgtorn, som hade kapats en decimeter för att inte slå i taket.

Älgaslag handlar om ett jaktlag och det sker förändringar i gruppen, när grupplojaliteten är på väg att lösas upp.

Bror Eklund från Voxnabruk var en av de första som hade köpt teaterbiljett till föreställningen.

– Det är alla tiders att det kommer teater även till Voxnabruk. Jag har själv jagat älg länge och har varit ordförande för jaktvårdsföreningen i Voxna, säger Bror som tycker det ska bli spännande att se en teaterföreställning i ämnet.