Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikinvasion när teatern kom till bruket

När Folkteatern kom till Voxnabruk blev det fullsatt i bygdegården. Fler stolar fick köras in och ett förväntansfullt sorl hördes i lokalen. Utanför sänkte sig mörkret medans det droppade från taket, när komedin Älgaslag började.

Denna vecka ger Folkteatern 12 skolföreställningar, musikprogram i Gyllengården och Sunnangården, ett teaterkafé och tre föreställningar av Älgaslag i Ovanåkers kommun.

– Det är helt otroligt. Det är roligt att Folkteatern har den här ambitionen och vi får så mycket teater serverad, säger Carina Isaksson från Ovanåkers kommun som fanns på plats i Voxna bygdegård när publiken började anlända. Carina hoppade in och rev biljetter.

Ingen minns när Voxnabruk hade besök av en teater-grupp senast, så det var nästan en högtidlig stämning när dörrarna öppnades och publiken började strömma in i den stora samlingssalen som hade gjorts om till teatersalong för en kväll. Scenen dominerades av ett älgtorn, som hade kapats en decimeter för att inte slå i taket.

Älgaslag handlar om ett jaktlag och det sker förändringar i gruppen, när grupplojaliteten är på väg att lösas upp.

Bror Eklund från Voxnabruk var en av de första som hade köpt teaterbiljett till föreställningen.

– Det är alla tiders att det kommer teater även till Voxnabruk. Jag har själv jagat älg länge och har varit ordförande för jaktvårdsföreningen i Voxna, säger Bror som tycker det ska bli spännande att se en teaterföreställning i ämnet.