Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikfest på Bollnästravet

/
  • Filofax N.O och Ulf Ohlsson vann Prinsessan Madeleines Pokal, V65–3, när tävlingarna avgjordes på Bollnästravet.

Tisdagskvällens tävlingar på Bollnästravet kördes i ett underbart sommarväder och med massor av folk på publikplatserna.

Annons

Att tala om publiksuccé är i alla fall inte att ta i för mycket. Att det sedan bjöds på härlig travsport var förstås också det något som gjorde det hela till en kväll att minnas för de 3 928 personer som fanns på plats.

Det handlade mycket om kallblod och i Princessan Madeleines Pokal blev det seger för Ulf Ohlsson och Jan-Olov Perssons Filofax N O. När de norska konkurrenterna försökte att utmana så blev det galopp när de skulle ställa den avgörande frågan.

– Jag hade det här på känn i dag och vi valde att köra barfota för första gången och det gav en extra växel. Han är också en mycket bra sprinter och när han nu börjat växa in i sin stora kropp så kan det bli riktigt bra framöver, resonerade Ohlsson.

I Sleipners Elitlopp vann storfavoriten Hallsta Lotus mycket enkelt med Ulf Ohlsson i sulkyn, även där är det Persson som tränar.

Mer Hagmyren blev det när Stig Jarle Röste vann med Bokli Pil i Dubbelcupen som efter ett vasst slutvarv kunde avgöra säkert den sista biten i en ganska tuff uppgörelse.

ROGER NYGREN

Mer läsning

Annons