Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikens favoritband hetast för Älvsta loge

Sommaren 2011 summeras på Norrhälsinglands logdansmetropol Älvstagården.
De 15 fredagskvällarna i obruten följd gav en lite lägre snittpublik än fjolåret.
– De fyra favoritbanden fyllde som alltid dansgolvet, säger Agneta Tjärnlund

När hon nu sammanställer den fjortonde säsongen har nästa uppsättning på orkesterscenen klarnat. Säsongen 2012 började hon planera tillsammans med artistförmedlarna i februari och mars.

Verkligheten för en dansarrangör är numera att publiken följer dansbanden.

Det före detta Hudiksvallsbandet Blender är ett av de säkra korten. Jämtlandsbanden Jannez och Zlips har stor dragningskraft liksom Timrås stolthet Shake. Samtliga utom Shake hade två spelningar på Älvstagården i sommar. Årets sista dans med Jannez räknade in 464 betalande. Fredagen dessförinnan lockade Zlips 483.

Agneta Tjärnlund ändrar inte frivilligt på en uppställning som går hem. Att Zlips beslutat att ta time out är förstås en stötesten.

– Det händer att även omtyckta band upphör. Ersättare saknas inte. Vi tror mycket på Titanix från Valdemarsvik. Efter tre år häruppe på logen har de byggt på sin popularitet.