Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiken sviker Stadsteatern – decentralisering och sparpaket väntar

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholms publiksiffror hittills i år är de sämsta på sedan 2002. Nu väntar sparpaket och omorganisation, skriver Dagens Nyheter.

Beläggningen på teaterns stora scen är 72 procent. Det tvingar nu teatern att driva igenom besparingar på närmare 14 miljoner kronor. Enligt Kulturhuset Stadsteaterns vd Benny Fredriksson ska det bland annat genom "en decentraliserad organisation" som ändå varit planerad sedan tidigare.

– Vi tydliggör chefskap och lägger ut delaktighet och beslut på avdelningsnivå. Ingen tillsvidareanställd kommer att behöva sluta som följd av minskade intäkter. Det kan bli så att vi använder mer av våra fasta resurser, men även framöver kommer vi att arbeta mycket med frilansare, säger han till DN.

Såväl Fredriksson som teaterchefen Anna Takanen säger till tidningen att de räknar med högre publiksiffror till hösten samt under nästa år.