Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provkörning av kommande rondell

Edsbyn kan få ytterligare en rondell. Denna gång i den hårt trafikerade fyrvägskorsningen vid Norra torget och gamla skolan. Men innan det blir definitivt klart för byggstart för den planerade rondellen ska den provköras.

Det kommer att ske senare i sommar någon gång under vecka 10-16 augusti. Därför finns det nu utmärkt hur rondellen kommer att se ut. Man har följt Vägverkets förslag, när man har märkt ut platsen där rondellen kommer att ligga.

Men för att testa hur förslaget funkar i verkligheten kommer man att köra med olika fordon som buss och lastbilar med släp. Tanken är att se hur fordon som mäter runt 24 meter klarar sig genom den planerade rondellen.

Norra torgets fyrvägskorsning är hårt trafikerad. Här möts genomfartstrafiken på väg 301 och den korsande trafiken från bland annat Borgen, Ullungsfors och Öjung med den strida strömmen av bilar från centrum.

För att dämpa hastigheten i korsningen byggdes fartbulor för några år sedan.