Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provisoriska kolonilotter i Bergsjö

Idag har tio familjer börjat odla på de nya kolonilotterna i Bergsjö men läget för lotterna är inte Permanent. Tomten är planerad mark för bostäder och den dag det ska byggas kan familjerna tvingas flytta på sig.

Annons

I våras blev det bestämt att en tomt längs Trädgårdsvägen i Bergsjö skulle användas till kolonilotter för de som var intresserade. Nordanstigs bostäder har upplåtit mark till kommunen. Tomten är cirka 4000 kvadratmeter stor och idag används halva den av tio familjer från Burma.

De burmesiska familjerna får för närvarande bruka marken gratis men planeringen av lotterna är inte långsiktig och de kan i framtiden få betala för sin lott. Marken är även planerad för nybygge av bostäder.

Jila Amin från Bergsjö har sedan i höstas föreslagit för kommunen att de ska ordna kolonilotter på marken vid Trädgårdsvägen. Hon tycker att det är jättebra att det har blivit av men är besviken på kommunen.

– Det här är en bra början men just nu känns det inte trevligt här, säger Jila Amin. Kommunen borde gå in med pengar och göra i ordning området. En grillplats och någon stuga skulle vara mysigt. En sådan här plats är viktig. Jag vet många äldre och sjuka som sitter inne i sina lägenheter och gärna skulle vilja koma ut i naturen och träffa folk. Det är viktigt för hälsan.