Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prövar att ställa frågan igen ...

På kommunfullmäktige (27/1) ställde jag en fråga till barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva om han tyckte att det var etiskt riktigt att utestänga friskolan Lust & Lära från möjligheten att få komma till de kommunala F–6-skolorna och informera om sin skola inför elevernas val av högstadium.

De kommunala skolorna får i dag den möjligheten att informera eleverna inom sitt respektive upptagningsområde om sina skolor. Det borde vara elevernas valfrihet och elevernas bästa som borde gälla för kommunens agerande, inte att begränsa elevernas möjlighet att få information från alla skolor de kan välja.

Jan ville inte svara på frågan då. Nu ställer jag den igen: Tycker du att det är etiskt rätt av kommunen att utestänga friskolan Lust & Lära från samma möjlighet att informera eleverna i de kommunala F–6-skolorna som kommunens 7–9-skolor får?

Olov Nilsson Sträng

Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel