Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protestkonst mot Coop

Konstnären Sir Hildemar, det vill säga Hildemar Andersson från Gävle, åkte under natten till måndagen runt i Hälsingland och satte upp plakat i protest mot Arla och Coop.

Hildemar Andersson är en av många som har protesterat mot Coops och Arlas centrala avtal om att Arla ska vara huvudleverantör av mejeriprodukter till Coops butiker i landet.

Hildemar Andersson, eller Sir Hildemar som han kallar sig som konstnär, har engagerat sig i debatten gällande både Gefleortens mejeri i Gästrikland och Milko i Hälsingland.

- Jag vill att Milko ska få fortsätta leverera mejeriprodukter till hälsingebutikerna i samma omfattning som tidigare, säger han.

I Gävle lade konstnären ut koskit utanför Konsum Gävleborgs kontor. Under natten till måndagen slog han så till i Hälsingland, den här gången med vad han kallar protestkonst.

Hildemar Andersson åkte under natten runt på 26 ställen i Hälsingland och satte upp plakat som protesterar mot Coops och Arlas avtal.

- Det här är steg ett. Det kommer en fortsättning, säger han.

Är plakaten en laglig protest?

- Det struntar jag i. Jag har alltid gjort som jag har tyckt och det har gått bra, säger han.

Hildemar Andersson är dock mån om att framhålla att hans protester aldrig handlar om hot eller något som helst slags våld.