Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projektet har dragit igång

I går samlades ledare från fotbollsklubbar runt om i kommunen på Sparbanken arena. Det var kick-off för Hudiksvalls FF:s femåriga utbildningsprojekt.

Runt 60 ledare från olika fotbollsklubbar runt om i Hudiksvalls kommun, hade hörsammat inbjudan till den första träffen i HuFF:s ledarutbildning och utbildningssatsning.

Denna första träff handlade om bollbehandling. På plats fanns två träningsgrupper med unga fotbollsspelare mellan åtta och tolv år, som leddes av Kennet Öberg och Madelene Göras från fotbollsakademin. Och medan Kennet och Madelene visade olika övningar i bollbehandling med de unga fotbollsspelarna, stod ledarna vid sidan om – studerade och memorerade.

På plats i Hudiksvall denna måndag kväll var även fotbollsakademins vd, Stefan Burman, med ett förflutet i både Hög, Näsviken och ABK, samt i Strands handbollslag.

– Det här är jättekul. För en som mig, som brinner för att utveckla ungdomar och idrotten generellt, är det fantastiskt att få bidra till hemorten. Jag har själv spelat här, och jag vet att det behövs inspiration och nytänkande, och det är något av det vi kan bidra med.