Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projekt på heltid för K-G Wikander

Från 1 oktober ska Ljusdals kommuns samhällsbyggnadschef Karl Gerhard Wikander ägna sig på heltid åt de stora projekten Östernäs, Postplan, timmer- och bioenergiterminal och Kvarndammen.

Det var på gång även tidigare, för ungefär ett år sedan. Då stupade det på att man inte hade ordnat med någon ersättare.

Det har man nu.

Chefen för räddningstjänsten och bygg-, miljö- och räddningstförvaltningen, Stig Olson, släpper räddningstjänsten och tar i stället över jobbet som samhällsbyggnadschef. Men behåller samtidigt chefskapet på bygg- miljö- och räddningsförvaltningen.

Räddningstjänstchef blir nuvarande biträdande räddningstjänstchefen Peter Nystedt.

K G Wikander och Stig Olson tar tjänstledigt från sina ordinarie chefsjobb från 1 oktober till sista december 2010. Så länge kommer förändringarna att vara.

Projekten är så viktiga för kommunens framtid att det inte går att jobba effektivt med dem samtidigt med tjänsten som förvaltningschef, säger nye kommunchefen Nicklas Bremefors.