Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profilen: Eiwor Kjellberg

Spelmannen Eiwor Kjellberg från Järvsö är nominerad till Årets traditionsbärare på Folk- och världsmusikgalan i Umeå. Det är inte så konstigt. I projektet FolkUngar har hon sedan början av 2013 tillsammans med tre andra musiker fått 4000 barn att prova på folkmusik.

– Det är jättemycket barn som vill börja spela när de träffat oss. Nu under de här två resterande året av projektet ska vi försöka träffa 15 000 barn, säger Eiwor Kjellberg.

Förutom FolkUngar är Eiwor Kjellberg ett av ankaren bakom Hälsinge låtverkstad. När hon inte får barn och ungdomar att bli intresserade av att spela musik är hon spelman och spelar i Eiwor Kjellberg Band och Låta Myttje. Hon skriver musik och har två skivor på Spotify. Hon lever sida vid sida med musiken.

– Det ska vara musik dygnet runt, helst av alla sorter, säger Eiwor Kjellberg.

I sin roll som inspiratör av musik har Eiwor Kjellberg gjort många resor för internationella projekt och utbyten med musik. Alla resor och möten med människor tar på krafterna, men det är inget hon skulle vilja byta bort mot något annat.

– Det är klart att det är slitsamt att vara på hela tiden. Men jag skulle inte vilja göra något annat, säger Eiwor Kjellberg.