Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Proffsigare stad lockar till affärer

Framgångarna i Combihuset har inte låtit vänta på sig.

Kunderna strömmar in till hyresgästerna i de nya lokalerna.

Företagaren Mats Edholm är lyrisk:

– Se bara vad proffsigare och finare stan redan har blivit. Den får våra barn att stanna, säger han.

Annons

Kunderna kommer i en strid ström till KappAhl, likaså till Hennes & Mauritz. Vid lunchtid är det mycket människor i båda butikerna. Vid H&M:s provhytter står butikschef Jessica Hillholm och hjälper en kund.

Eftersom H&M är ett börsnoterat bolag kan hon inte i detalj gå in på några försäljningssiffror eller volymer, men så mycket kan hon säga att Söderhamnsbutiken inte är någon besvikelse för butikskedjan.

– Vi är jätteglada över mottagningen i Söderhamn och vi ser att butiken är uppskattad, säger Jessica Hillholm.

Och H&M tror att framgångarna och kundtillströmningen kommer att fortsätta, de tror på en ljus framtid på orten.

– Första året har varit mycket positivt och vi får mycket beröm och kommentarer från kunderna, säger Jessica Hillholm.

Granne med H&M ligger KappAhl. Det gångna året har butiken ökat omsättningen markant.

– Det går mycket bättre i de här lokalerna. Fler kunder och många som kommer utifrån, på helgerna märks det mest, säger butikschef Marie-Louise Thelin.

KappAhls gamla entré vittnar om hur det en gång var. Rulltrappan rakt fram ligger öde, annars är det en övergripande förändring som skett.

Mats Edholm som driver Waynes Coffee och Eat & Meat välkomnar med ett leende. Som företagare är han övertygad om att H&M har en jättestor betydelse för hela stan. Inte minst för hans egna företag, Waynes Coffee och Eat & Meat.

– Det har gått över förväntan. Waynes går mycket bra jämfört med hela landet, och restaurangen har bättre omsättning än väntat, säger han.

Han sitter lutad mot en fondvägg med en skyline från en storstad och symboliken finns där. När han pratar om Söderhamn så finns visioner av att bygga upp en attraktiv miljö för invånarna.

– Se bara vad proffsigare och finare stan redan har blivit. Den får våra barn att stanna, förr tog de ofta tåget och handlade i Gävle, nu stannar de i stället. Men nu är det viktigt att fortsätta, jag ser gärna en gångbro över till Furan. Då ger det varandra fördelar, det blir ett nav i centrum. Vi kan inte vänta, säger han.

Han ser gärna Strykjärnsparken som en del i navet också.

– Tänk en scen vid parkspetsen och fasta bänkar. En isbana för barnen som på sommaren kan användas till boule, lek och dans. Det skulle kunna hållas evenemang här som får centrum att leva, säger Mats Edholm.