Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profetian inte trovärdig!

Hur många gånger än Jerker Sjölander (25/3) upprepar sin uppfattning att profetian i Uppenbarelseboken förutsäger vad som "håller på att ske i den religiösa världen i dag, med bland andra Ulf Ekmans konvertering till katolicismen" blir den inte mer sann! Förutsägelser om vad som ska hända nästan 2000 år senare kan ingen göra.

Däremot har Jerker Sjölander helt rätt att katolska kyrkan genom hela sin historia förföljt och med våld bestraffat de som inte hade samma tro, bland andra gnostikerna som ansåg att Jesus inte var en fysisk person utan bara en skenbild sänd av Gud.

Inkvisitionen infördes under medeltiden för att bekämpa vad som ansågs vara irrläror och kätteri. Minsta avvikelse från den "rätta" tron bedömdes hårt. Filosofen Giordano Bruno brändes på bål inte för att han inte trodde på Gud – för det gjorde han – utan för att han ansåg att jorden kretsar kring solen och inte tvärtom, att stjärnorna i verkligheten är andra solar som vår egen kring vilka planeter kretsar. Jorden är bara en himlakropp som alla andra liksom solen. För dessa åsikter, som i dag är vetenskapligt belagda, fick filosofen plikta med sitt liv.

Trots att vi i dag vet mycket mer än vad man gjorde förr kan ingen förutsäga vad som kommer att hända i framtiden, inte om tio år och än mindre om 2000 år!

Bo Gullefors

Insäntredaktionen: I och med detta inlägg flyttar vi eventuella nya inlägg om Ulf Ekman, Livets ord, ut på webben.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel