Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profetia ger träffsäker beskrivning

Svar till Bo Gullefors (21/3).

Profetian i Upp.boken 13:e kapitel ger en mycket träffsäker beskrivning av den romerska katolska kyrkans historia. Efter det att biskopen i Rom övertog herraväldet i staden från kejsaren, då denne flyttade sitt maktcentrum till Alexandria, växte kyrkans inflytande och kom att dominera större delen av Europa, så att även kejsare och kungar lydde dess befallningar, när det gällde att bestraffa kättare. Romkyrkans korståg mot otroende och kättare resulterade i fruktansvärda blodbad och bål och var en tragisk fortsättning på Romarrikets brutala förföljelse av de kristna.

Dessa makters våld och grymheter illustreras med bilden av ett sjuhövdat odjur med tio horn (Upp. 13:1). Ett av dess huvuden såg ut att få ett dödligt hugg, som läkte (v. 3) och som sedan växer i makt och inflytande till dess att jordens invånare faller ner i tillbedjan inför det (v.8).

Det vi ser håller på att ske i den religiösa världen i dag, med bland andra Ulf Ekmans konvertering till katolicismen, passar väl in i denna händelseutveckling, som förutsagts i Uppenbarelseboken. Han är givetvis inte nämnd vid namn – inte heller Kenneth Kopeland – men det de gör, då de i likhet med många andra kristna räcker påven sina händer och söker enhet via den gamla moderkyrkan, bekräftar att det som uppenbarades för aposteln Johannes på ön Patmos för nästan 2000 år sedan är på väg att uppfyllas i vår tid.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel