Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problem att få kontakt med en politiker

Mycket information gjorde att kommunstyrelsemötet i Ovanåker blev en rätt lång historia. Några tvistefrågor kom heller inte upp på bordet under mötet som leddes av kristdemokraten Bertil Eriksson.

Att ungdomar i Ovanåker inte vet hur de ska få kontakt med en politiker framkom i en av de informationer kommunstyrelsen i Ovanåker fick ta del av under torsdagens möte.

Det var då kommunens ungdomskonsulent Björn Ingesson och kommunens strategiska planerare Sofia Wetterholm informerade om ett projekt som pågår i kommunen under namnet Ungdomsdialog politikerna fick ta del av den uppgiften.

- I projektet ställer man enkät frågor till ungdomar som de får svara på. Ungdomar får sin information och sina kontakter genom Internet och det är någonting vi politiker bör ta till oss, säger Bertil Eriksson.

Bland de informationer kommunstyrelsen fick ta del av gällde en sådan integrationsverksamheten i Ovanåker. Kommunen har ett avtal om att ta emot 42 flyktingar varje år och just nu finns det sammanlagt 62 flyktingar i Ovanåker.

Kent Olsson ( Fp ) som är ordförande i Brottsförebyggande rådet gav en information om vad som är på gång där. Det framkom då att det finns ett förslag på att Folkhälsoråden i Bollnäs och Ovanåker slås samman medan de Brottsförebyggande råden i kommunerna fortsätter sin verksamhet var för sig som tidigare

Kommunchefen Christer Engström redogjorde för det förändringsarbete som pågår för att anpassa kommunen till den sämre kommunala ekonomin.

Miljöpartisten Birgitta Ohlsson hade i ett medborgarförslag tagit upp kommunalt veto mot uranprospektering.

- Kommunstyrelsens svar är att vi som tidigare säger nej till sådan prospektering, med reservation för att lagar kan ändras, säger Bertil Eriksson.