Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO vill ha ny bana

Sedan boulebanan i Verkstäderna försvann har pensionärerna ingenstans att spela.
Nu hoppas PRO:s samorganisation i Söderhamn att kommunen ska hjälpa till med en ny inomhusbana.

– Det är friskvård och det sysselsätter en massa pensionärer som håller sig mjuka och friska, säger Sven-Erik Jansson.

Han är ordförande i PRO Sandarne samt sekreterare i PRO:s samorganisation i Söderhamn. Tillsammans med Birgitta Tapper förbereder han en skrivelse till kommunen, där vikten av en inomhusbana ska lyftas fram.

Bakgrunden ligger i att den boulebana som tidigare fanns i Verkstäderna togs bort på grund av för dålig beläggning. Nu hoppas Sven-Erik Jansson att Söderhamns kommun ska kunna hjälpa till, så att boulesugna pensionärer ska kunna kasta kloten även under vinterhalvåret.

– Alla åldersgrupper ska ha en sysselsättning och boule passar väldigt bra. Intresset är väldigt brett och desto bättre banor vi har att spela på desto fler blir mer aktiva. Boulen växer hela tiden.

Mattias Regnander, fritidsansvarig på Söderhamns kommun, är medveten om situationen.

– Det jag kan säga är att jag vet om att man på Verkstäderna avvecklade den banan och det hade med beläggningen att göra. Vi på fritid har inga lokaler som står färdiga för ändamålet, säger han.

Men ni kommer att titta på ärendet när skrivelsen kommer in?

– Ja, det måste man självklart göra om det kommer in ett medborgarförslag. Då får vi behandla det men var det sen tar vägen kan jag inte uttala mig om.