Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO i Ljusdalutan styrelse

Annons

PRO-avdelningen i Ljusdal står utan styrelse.

Det var stor uppslutning, närmare 100 medlemmar, när föreningen höll årsmöte i Församlingsgården på måndagskvällen.

Men när det var dags för styrelseval, visade sig valberedningen ha gått bet. Ingen av de många medlemmarna är beredda att ta på sig uppdrag i styrelsen. Det saknas både ordförande och kassör, de kanske två viktigaste posterna i styrelsen.

Årsmötet tvingades ta det drastiska beslutet att ajournera sammanträdet och uppskjuta styrelsevalen till kommande månadsmöte i april. Nu har valberedning en lika tuff som angelägen uppgift att hitta kandidater som är beredda att ta på sig uppdrag i styrelsen. Om det misslyckas står PRO-föreningen utan en fungerande ledning inför kommande verksamhetsår.

Att uppslutningen till årsmötet var god gladde trots allt Axel Andersson, representant för distriktsförbundet, som valdes att leda mötesförhandlingarna.

Mötet inleddes med parentation över medlemmar som avlidit under året.

Av verksamhetsberättelsen framgår att medlemsantalet vid årets slut var 353 och att föreningen bland annat har en mycket aktivhandarbetsgrupp och en lika aktiv sånggrupp. Friskvård bedrivs i form av gemensamma promenader, tipsrundor och Qigong samt boccia och boulespel. En livlig reseverksamhet präglar också föreningen. Studiecirklar har genomförts i bland annat ämnen som diabetes och hjärt- och lungräddning.

Vid årsmötet delades förtjänsttecken och blommor ut till ett antal välförtjänta medlemmar. Mötet avslutades med middag och en stunds trevlig underhållning av sång- och musikgruppen.

G.S.