Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisvinnare sparar tid åt företag

En duo i Hudiksvall har nu både prisats och kapat hem en stor order.

Tråkiga och tidsödande moment ska tas bort för anställda vid verkstadsföretag. Tidsvinsten sker via ett skräddarsytt program och på så vis frigörs viktig tid till mer kreativt arbete. Det är affärsidén hos prisvinnarna Per-Erik Eriksson och Andreas B Hallberg.

– Hur mycket tid är olika från fall till fall, men 90–95 procent är inte alls orimligt, säger Per-Erik Eriksson.

Deras Konfig Design var ett av tre företag som nyligen prisades genom Framgångsfabriken, som Hudiksvalls sparbank står bakom. Vinsten var 60 000 kronor och stöd från en erfaren mentor. Mentorn är Tomas Jonsson, vd vid Hassela Skogsprodukter.

– Det är mer värt än pengarna, konstaterar Per-Erik Eriksson.

Hudiksvallsduon har nyligen tagit hem en order som i slutändan kan bli värd runt en miljon kronor. Men det har också gjort att de befinner sig i en situation när de får jobba väldigt mycket.

Det leder in tankarna på att växa. Fler händer behövs och de tror på att utöka redan i år.

– Framgångsfabriken trodde att vi skulle komma upp i 15 personer inom fem år. Det vet jag inte om vi klarar, men 10 personer på fem år låter inte som någon överdrift, säger Andreas B Hallberg.