Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisad för envist och kreativt arbete

/
  • Lotta Persson har nyligen blivit utsedd till Årets uppstickare i region norr vid en gala.

Lotta Persson och Lotta-Boden i Los har fått en pris vid Beautiful Bussiness Award. Hon är en av tre i Sverige som blev Årets Uppstickare.

– Det betyder otroligt mycket att få ett sånt här pris. Det känns fantastiskt när jag tänker på vilka som har suttit i juryn och att de tycker att jag gör ett bra jobb, säger Lotta.

Annons

Lotta-Boden är ett mångsysslande familjeföretag, verksamheten började i liten skala med blommor och plantor (sommartid) och utökades med presentartiklar 1997 och bärförädling 2000. Lotta flyttade från Hudiksvall när hon vid ett besök förälskade sig i Los.
– När jag åkte hit med en kompis så tänkte jag att här ska jag bo och ett år senare flyttade jag hit, berättar Lotta.


Hon började arbeta hos Losbagarna och startade så småningom sitt egna företag.
– Det var en idé jag haft länge. Jag har alltid velat vara min egen, ska jag jobba mycket så vill jag göra det åt mig själv, säger Lotta och berättar om hur Los förändrats sen hon flyttade hit.
– Nu lyser det inte längre i alla fönster och vi har inte samma service som förr. Men det finns väldigt många egna företagare här och speciellt kvinnor väljer att starta eget.
I motiveringen till vinsten som Årets Uppstickare i norr står det att Lotta på ett envist och kreativt sätt visat att det går att leva och driva företag i hela Sverige. Lotta har bidragit till att sätta Los på kartan med sina produkter.
– Det är många som säger det men jag har inte riktigt förstått att jag gör det med mitt företag, säger Lotta.


Hon berättar att hon sätter höga mål och har gärna lite galna idéer.
– Om man siktar högt kanske man når en liten bit i alla fall, säger Lotta och ler.
Hennes senaste projekt är byggnationen av ett tillverkningskök hemma på gården som ska göra hennes arbete mer effektivt.
– Förhoppningsvis blir det invigning till sommaren, säger Lotta.
På väggen i gårdsbutiken sitter flera diplom och även den senaste utmärkelsen. Hon vet inte vem det var som nominerade henne till tävlingen Beautiful Business Award men hon är väldigt tacksam. Och hon har aldrig ångrat att hon flyttade från Hudiksvall till Los.
– Här i Los får jag en semesterkänsla varje dag trots att jag måste arbete, det är så det ska vara, säger Lotta och ler.

Mer läsning

Annons