Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prinsessorna på hälsingebesök

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har i dag besökt Svedbovallen i Järvsö där de blivit erbjudna och accepterat att bli faddrar åt varsin kalv.

Besöket är en del i den fäbodresa som är en 25-årspresent till prinsessan Madeleine från Gävleborgs fäbodförening. 25 år fyllde hon den 10 juni 2007. Nu, när hon gör sin resa, har hon hunnit fylla 27 år.

På fäbodresan besökte prinsessorna en gård och två fäbodvallar, alla i Hälsingland, av praktiska skäl. Vilken gården och den första fäbodvallen är avslöjades inte i förväg, men vid lunchtid i dag skymtades prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria i Långhed. Andra och sista fäboden är Svedbovallen, där pressen får veta vad som hänt tidigare under dagen och ta bilder på prinsessan Madeleine i fäbodmiljö och med den lilla kalv hon numer är fadder åt.