Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prinsessan från Östanbo

Många treåriga ston har jagat en plats i söndagens final av Svenskt travoaks, men bara tolv har belönats med en plats. En av dem är Princess View, uppfödd i Östanbo och ägd av traventusiaster i Trönö och Söderhamn.

– Det har börjat pirra lite nu. Jag tror inte riktigt jag har fattat det förrän nu, säger Anders Persson, en i ägarkonstellationen, när Sporten hälsade på fyra dagar före loppet.

– Det här har man bara drömt om. Det är nåt som bara händer andra, inte en själv, säger en av de andra ägarna, Gunnar Boström, som tillsammans med sonen Anders Boström och Erik Jonsson också deläger löftet som möter sina främsta kullkonkurrenter på söndag.

Hur långt räcker hon mot Sveriges främsta konkurrenter?

– Bland de fyra främsta ska hon kunna vara, tippar Susanne Karlsson som tillsammans med sambon Peter Westin fött upp och tränat Princess View.

Förstapriset, en miljon kronor, kittlar. Men även de andra priserna är bra. En halv miljon till tvåan, en kvarts miljon till trean och 120 000 till fyran.