Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pridekänsla på Köpmangatan – lördagen är festivalens höjdpunkt

Artikel 7 av 10
Söderhamn Pride 2016
Visa alla artiklar

Söderhamns centrum lyser av extra många färger då Pridefestivalen når sin peak under lördagen. Redan på förmiddagen fanns både flanörer och festare på plats.

Pulsen stiger i Söderhamns centrum under förmiddagen. Politiska partier kantar Köpmangatan, för dagen mer fokuserade på regnbågen än på partifärger, och regionen visar upp sitt arbete för mångfalt. Söderhamnsbor och inresta festivalbesökare strosar runt och tar del av evenemanget och dess budskap.

Kan du inte gå? Missa inte att vi sänder live från lördagens Pride-tåg!

För den som inte känner sig varm i kroppen finns ett aerobicspass i partytältet, lett av Söderhamns Gymmix.

Pride står för allas lika värde, men för den som vill göra sin persionliga åsikt extra tydlig finns Västerpartiets traditionella plakatmålning. Där sitter Martin Hansson och jobbar noga med ett "P".

– Det ska stå peace, sedan ska jag måla med Pridebakgrund. Jag vill att det ska vara fred i världen och alla är lika mycket värda, säger han och ritar på.

Läs också: Svårt fälla någon för hatbrott: "Vi behöver fällande domar"

Strax intill knyter någon en nyinskaffad regnbågsslips runt sitt kostymkläda lår. Stan är redo för en färgrann fest.

Läs också: En historielektion med HBTQ-perspektiv: "Kvinnor har lättare att ta till sig de här frågorna"