Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressen sval till Anna Bergendahl

/
  • Anna Bergendahl tillhör inte schlagerpressens favoriter i Oslo.

Det är en fin låt, men numret sticker inte ut tillräckligt mycket vare sig musikaliskt eller visuellt. Ungefär så kan man sammanfatta åsikterna i pressrummet efter Anna Bergendahls andra repetition i Oslo.

Annons

Efter fredagskvällens repetitioner i Telenor arena utanför Oslo mötte en leende Anna Bergendahl den internationella pressen. Hon berättade bland annat att hon såg fram emot semifinalen, att hon trivdes på den stora scenen och att hon tänkte ha på sig sina röda sneakers i tävlingen. Vid hennes sida satt Christer Björkman, chef för den svenska delegationen, även han utrustad med ett brett leende.
- Vi är precis där vi vill vara nu, försäkrade han nöjt.

"Tråkig"
Repetitionerna passerade utan några märkbara missöden - om man bortser från det faktum att Anna Bergendahls gitarr under några skakiga minuter verkade ha försvunnit. Sången var stabil, Carolafläkten gjorde sitt jobb och koreografin, som egentligen bara består av några försiktiga armrörelser, satt där den skulle.
Ändå är de utländska journalister som TT Spektra pratat med inte övertygade om att svenskan ens kommer att ta sig till final.
- Det är en okej melodi, men den är så tråkig att jag somnar, menar en grekisk tv-journalist som kallar sig Dim.
Andra är en smula mer finkänsliga i sin kritik.
- I år är det många ballader som tävlar, och det är många av de andra som är bättre, säger Rafael Rechel från den tyska tidningen Prinz.
Han följde årets Melodifestival och tror att Sveriges chanser hade varit bättre med en fartigare låt:
- Om "Manboy" hade tagit sig till schlager-EM hade den kunnat vinna.

Tufft startfält
Michael Blesser från det tyska gaymagasinet Rik har Danmark och Holland som favoriter. Även han tror att "This is my life" får svårt att hävda sig i torsdagens tävling.
- Den semifinalen har ett tuffare startfält, konstaterar han.
Och faktum är att Anna Bergendahl ställs mot flera av de bidrag som blivit förhandsfavoriter, bland andra Azerbajdzans "Drip drop", Danmarks "A moment like this" och Israels "Milim".
Sergej Ryderholm på den ryska schlagersajten Esckaz.com tror att det hade hjälpt med mer liv och rörelse på scenen under Anna Bergendahls nummer.
- Många andra länder bjuder på show. Det här numret hade behövt mer drama, säger han och tillägger:
- Men personligen älskar jag Annas låt, så det skulle verkligen vara en trevlig överraskning om hon vann.

Therese Nyberg/TT Spektra

therese.nyberg@ttspektra.se

Mer läsning

Annons