Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pressat Söderhamn fixade poäng i nordligaste matchen – nära segermål på övertid: "Helt overkligt"

Efter den längsta resan i norrtvåan fick Söderhamn slita hårt i Gällivare.
Det räckte till en poäng efter två snabba mål av Johan Edberg och 2–2 mot Gällivare Malmberget.
Men det var svindlande nära full pott på övertid...

– Jag var 150 procent säker på att vi hade matchen där. Det var faktiskt helt overkligt, säger SFF-tränaren Dennis Ohlsson.

Bara en kort stund efter matchen, inför 311 åskådare på Tallbacka IP I Gällivare, är han fortfarande tagen av den dramatiska avslutningen på övertid.

Det var då Simon Fäger rundade både sista back och målvakt och hade tid (trodde han) att lägga över bollen för enkelt avslut med högerdojan i tomt mål.

Då kom backen tillbaka, i flygande fläng. Tränare Ohlsson berättar.

– På något märkligt vis lyckas han få fram sitt knä, och via stolpen studsar bollen ut i stället. Såklart det känns jobbit att vara så nära en seger efter en så lång resa, säger Dennis Ohlsson, men SFF-tränaren kan också se det hela ur ett annat perspektiv.

– Alltså, sett över 90 minuter får vi vara nöjda med en poäng. Som det såg ut i andra halvlek är de säkert inne på att ett kryss var orättvist. Även om de fick en man utvisad och vi kom tillbaka lite precis mot slutet.

Det var i första halvlek som Söderhamn klarade att levererar framåt med lite längre anfall och vassare spets.

Efter en darrig start, och 0–1 i baken redan efter fyra minuter, kunde SFF jobba sig in starkt i matchen.

Det gav resultat i slutet av halvleken när Johan Edberg satte två raka mål inom sex minuter.

Han får berätta själv:

1–1 (36) - "Nermil Celjo går upp och vinner en nickduell, och jag hinner precis först på bollen och lägger den över målvakten".

1–2 (45) - "Nermin bäddar igen, den här gången med en klack som ger mig friläge att runda målvakten och lägga i bollen. Och det var bokstavligen i sista sekunden före paus".

Ett välkommet lyft för den 22-årige forwarden, som till SFF från Stugsund för två år sedan.

Den här vårsäsongen har varit sällsynt besvärlig, då Edberg drabbats av svåra problem med benhinnorna.

– Det är något helt nytt. Det kan låta lite larvigt kanske, men det gör verkligen ordentligt ont. Jag kan inte ens träna som vanligt, det blir vila och lite rehab under veckorna för att klara av atta spela match. Och jag orkar inte riktigt 90 minuter, säger Johan Edberg, inbytt och målpassare i senaste hemmamatchen måt Ånge.

Den här gången fick han spela från start, och byttes ut med kvarten kvar och inga krafter kvar.

– Nä, det är jobbigt. Jag kör på fram till uppehållet, sedan blir det vila och försöka bli helt bra. Jag siktar på full form till hösten.

Nu räckte formen till två mål och en poäng.

– Vi får köpa en poäng här, det är en väldigt tuff bortamatch och vi spelade inte särskilt bra. De dominerade stort i andra halvlek, säger Johan Edberg, innan han kilar mot kiosken för nödvändig skaffning inför en bussresa på drygt 92 mil.

Fotboll – Division 2 Norrland

Gällivare Malmberg–Söderhamn 2–2 (1–2)

Mål: 1–0 (4) Samuel Naiwo, 1–1 (36) och 1–2 (45) Johan Edberg, 2–2 (75) Kraig Rochester.

Domare: Nino Baresso, Södertälje.

Publik: 311.