Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Presentera bättre

Folkhögskolans musikelever gav på onsdagskvällen konsert i Bollnäs kyrka.

En härlig spretig musikalisk kompott med mycken charm och ännu mer talang av begåvade ungdomar i ett program som omfattade allt från jazz till allmoge och rokoko. Ni som inte var där får skylla er själva.

So, Thank You for the Music – men varför en så tafatt inramning av kvällen? Varför ett så uselt programblad, typ Agnes spelar Bach. Vilken Agnes och vilken Bach? Carl Filip Emanuel eller Johan Sebastian och Agnes Who?

Om nu musiklinjens elever inte klarar av eller har tid att tota ihop ett program med för och efternamn på utövare och kompositörer kanske man kunde etablera ett samarbete med radiolinjen vid skolan. Och ta en snabblektion av någon av prästerna hur man talar i en kyrka. Akustiken är svår men inte omöjlig bara man pauserar och artikulerar. Nu viskades presentationerna fram i micken, egendomligt nog av personer som minuten efteråt visade sig ha de mest välskolade röstresurser när de fick sjunga.

Till nästa gång – vi hoppas på fler konserter – skaffa en programvärd för kvällen som sköter presentationen. Ge gärna en kortfattad info om skolan, antalet elever, inriktning med mera. Antar att många av eleverna siktar på en bana som proffsmusiker, musiklärare eller annat område där musik och konserter ingår. Så varför inte börja öva nu på hur man gör en konsert väldigt bra även i den delen.

Underskatta inte publiken – den underskattar sannerligen inte Bollnäs folkhögskolas musiklinje.

Gert Haglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel