Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärseger för Hudiksvall

/
  • Tip Top: En vinst i lätt A:1 och en individuell andraplats i lagprogrammet. Det blev resultatet för Ida Wallén och Tip Top.
  • Hudiksvalls ponnyryttare vann första lagomgången i division 1. I laget red Miranda Frestadius/Midnight Dancer, Nathalie Lättman/Ferraris First Edition, Isabelle Hällberg/Ronaldo, och Ida Wallén/Tip Top. Lagledare är Caroline Åkerlund.
  • Isabelle Hällberg och hennes C-ponny Ronaldo gjorde ingen besviken på långfredagen. Hon red ihop 70,57 procent vilket var tävlingens högsta, och gav därmed också vinsten till Hudiksvall.

Hudiksvalls rid- och ponnyklubb vann första omgången av ponnydressyrens division 1.

Annons

Det blev en spännande första omgång. Laget består av fyra ryttare, och man får räkna de tre bästa ritterna. När samtliga lags första tre ryttare hade ridit, låg Bollnäs i ledning, men bara med två poäng före hemmalaget Hudiksvall.

Den som gick ut sist i Hudiksvall var lagets mest meriterade ryttare, Isabelle Hällberg på C-ponnyn Ronaldo. Ekipaget har SM-meriter, så en division 1-start kunde inte få deras nerver i dallring.

Isabelle och Ronaldo gjorde ett näst intill perfekt program. De fick ett avbrott i galoppen, strax innan serpentinerna, men i övrigt genomförde de programmet utan missar. Och trots galoppavbrottet belönades Isabelle och Ronaldo med 70,57 procent, tävlingens högsta resultat.

Nu var det bara att vänta på Bollnäs sista ryttare, Vicktoria Tällberg/Iona, som skulle måsta rida på över 70 procent för att klara att ta tillbaka ledningen. Men hon var inte nära, och Hudiksvall tog hem första lagomgången.

– Det måste man säga var en bra insats av tjejerna, säger lagledaren Caroline Åkerlund, som inte hade vågat tro på vinst.

– Det är klart man hoppas på det bästa, men man vet aldrig vad som kan hända.

Man tävlade även individuellt, och den högsta klassen, lagtävlansklassen, vanns av Isabelle Hällberg/Ronaldo (kategori B+C), och i kategori D gick segern till Edsbyekipaget Madelene Lundin/Stackarps Mabel.

Mer läsning

Annons