Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärnerver och mingel

På onsdagskvällen var det dags för årets sommarhändelse i Hudiksvall – premiären för musikteatern I våra kvarter.

Annons

Med en och en halv timme kvar till premiär öppnade man upp portarna till Läroverksparken. Ganska snabbt visade det sig att de flesta hellre ställde sig i kö för att vara först in till de onumrerade platserna, än att lata sig i gräset med en grillklämma och en stor stark.

Anders Jonsson kommer från Uppsala, men har sommarstuga i Järvsö. Han är på det klara med att fler evenemang skulle dra mer besökare till Hudiksvall.

– Hälsingland är ju fantastiskt på sommaren. De som bestämmer borde bli bättre på att lyfta fram allt det vackra här, säger han.

Maria Lundmark och Leif Östberg från Hudiksvall sitter på en filt med vännerna Jan och Margareta Wikström från Skultuna. Alla är överens om att det är viktigt att det finns ställen att träffas på och samlas kring.

– Det här är ju både tradition och kultur. Det är sånt vi vill visa upp för våra vänner som är på besök, säger Maria Lundmark.

Bakom scenen råder febril aktivitet. Regissör Cia Olsson är uppe i varv.

– Det har varit en lång resa, men nu är vi där. I kväll är den häftigaste kvällen, säger hon.