Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för danspaviljongen i Viksjöfors: "Det här är hjärtats centrum"

Danspaviljongen har stått tom i sex år. Men så hände någonting. Vischans bygdeförening köpte tillbaka stället och under lördagen var det återigen liv i hjärtat av Viksjöfors.

Hopptorn, pilkastning, loppis och sist men inte minst: Three lake run. Det var minst sagt fullt ös när danspaviljongen i Viksjöfors drog igång för säsongen – den första på sex år.

För om det är någonting som har betytt mycket för Viksjöfors invånare så är det paviljongen, vilken genererat aktivitet och rörelse för bygden. Och nu hoppas Vischans bygdeförening på att kunna samla de lokala förmågorna för fortsatt liv på platsen.

– Vi gör ett försök. Ikväll är det ju nypremiär på dansen och i fortsättningen hoppas vi på mer aktivitet, säger Stefan Davidsson som varit med och anordnat nyöppningen.

Läs också: Blåser liv i danspaviljongen - inget stoppar Vischans bygdeförening

En ung förmåga som länge varit engagerad i bygdeförening är Victoria Forsblom. Hon har sett fram emot den här dagen länge och beskriver det som en nostalgitripp.

– För flera år sedan var det alltid någonting som hände här och paviljongen fyllde en jätteviktigt funktion. Det här är vårt hjärtas centrum, säger hon och fortsätter:

– Det är så fint att se hur människor engagerar sig. Vi är allt ifrån åldrarna 0 till 99 år och det är en otroligt öppen och välkommen stämning.

Och dagen lockade många besökare. Idén om ett Three lake run är ett nytt påfund som man hoppas kunna fortsätta med. Konceptet liknar en cruising, fast deltagarna behöver ingen veteranbil och sträckan tar förare och passagerare runt Viksjöfors tre sjöar.

– Istället för att bara åka runt, runt och visa upp sig så får man en naturuplevelse. Vi siktar på att försöka göra det här till en tradition varje tredje lördag i maj, berättar Stefan Davidsson.

Läs också: Premiär för årets första cruising i Edsbyn: "Men bööörna då"

Patrik och Marie Lennartsson var två av 66 deltagare som åkte ruten. De är första gången de gör någonting liknande och är mycket nöjda med upplevelsen.

– Det var en lagom runda. Det är alltid kul när någonting händer, säger Patrik Lennartsson.

Och nu hoppas man på att paviljongen lockar fler besökare från orter runt om i Hälsingland.

– Det skulle betyda jättemycket, det ska bli spännande att se vart det här tar vägen, säger Victoria Forsblom.

Läs också: Se vågade revynumret från Alftas Byaspex Under ytan