Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Bollnäselevernas Kent-video

/
  • Det blir långa dagar men alla tycker att det är spännande att delta i filminspelningen. Kent-medlemmarna själva hade inget behov av att vara med i videon så innehållet blir helt och hållet med eleverna i Bollnäs.
  • Det blir långa dagar men alla tycker att det är spännande att delta i filminspelningen. Kent-medlemmarna själva hade inget behov av att vara med i videon så innehållet blir helt och hållet med eleverna i Bollnäs.
  • - Jag hoppas på att bli känd. Helst med mitt hårdrocksband, säger Johan Back från Sveg efter att han blivit sminkad bakom kulisserna.
  • Alla symbolerna som syns i bakgrundsvideon symboliserar skydd mott det onda ögat inom flera religioner. Med i bakgrundvideon syns även Johan Back och Saari Nord som filmades veckan innan.
  • Flera av eleverna tycker att det ska bli spännande att se sig själv i videon när den släpps den 19 oktober. Att det dessutom är Kents musik gör det hela ännu pirrigare.
  • Glasögon var en del av rekvisitan.
  • - Det här är en fantastisk grej att få göra och det kanske ger fler sökande till vår skola, säger eleven Alexander Lindholm från Kalmar som lyssnat många år på Kent.
  • Det har varit jobbigt för eleverna att bevara hemligheten och svårt att låta bli och nynna på låten innan den kommit ut till allmänheten.
  • Lovisa Frost lyssnade mycket på låten Töntarna innan hon verkligen fastnade för den.
  • Töntarnas revansch är namnet på själva videon men låten heter Töntarna.

Musikvideon till Kents senaste låt Töntarna spelades in i Höghammarhallen i Bollnäs.

På fredagen var det världspremiär för den nya musikvideon.

Annons

Det var i början av oktober som regissören och producenten Johan Söderberg  filmade tillsammans med estetelever från Höghammar.
- De har varit lugna och lätta att jobba med. Det kommer att bli jättebra, säger Johan Söderberg.

Redan för tre veckor innan inspelningarna fick eleverna veta att deras vanliga undervisning skulle ersättas av filminspelning. Sedan har det mest varit förberedelser filmningen.
- Det var svårt att vara tyst om att de skulle vara med i Kents video och alla har varit spända på att börja filma, säger Malin Sahlin, lärare på Höghammar.

Det är 23 estetelever från särgymnasiet på Höghammar och två elever från Torsbergsgymnasiets estetprogram.

- Kent frågade om jag hade någon idé till låten. Då föreslog jag den här idén och de tyckte den var bra, säger Johan Söderberg.

Eleven Lovisa Frost från Ludvika berättar att de alla har växt mycket under tiden med filmprojektet och att många kryper ut ur sitt skal.

- Vi har blivit självsäkra och vågar stå för att vi går på "sär", säger hon.

Johan Söderberg växte upp i Bollnäs och har jobbat med flera stora artister som Madonna, Robyn, U2 och Robbie Williams.

Mer läsning

Annons