Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Bollnäs/Alfta

Ont om spelare och dålig kvalitet på träningarna. Då valde Bollnäs och Alfta att slå ihop sina damlag.
På söndag inleder den nybildade föreningen säsongen i division 2 – och målen är högt ställda.
– Det kommer att bli en rolig vinter. Den sista veckan har det sett riktigt bra ut och det där lilla extra i spelet kommer med tiden, säger elitseriemeriterade Mia Boänges.

Annons

33-åriga Maria Boänges är en av Bollnäs/Alftas nyckelspelare den här säsongen. Med många säsonger i elitserien bakom sig (Hertsjö, Rönnby, KAIS/Mora) bidrar hon med både rutin och klass när laget jagar en topplacering i division 2.

– Jag kan tänka mig att det förväntas mer av mig, så en liten ledarroll på och vid sidan om planen blir det nog, säger Mia.

I fjol blev det inte något spel för henne då en krånglande rygg gav ett naturligt viloår. Men det behöver inte vara någon nackdel.

– Det har bara gjort gott för kroppen och motivationen. Det jag måste jobba med är att lära om mitt sätt att spela. Det är stor skillnad på att spela i elitserien och division 2 och inte alls så lätt att gå ner och vara bra direkt, säger Mia, som ser fram emot söndagens premiär mot topptippade Sundsvalls IBF.