Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för årets första cruising i Edsbyn: "Men bööörna då"

Men bööörna då, böööörna då, skriker fem pojkar i kör. Till sist börnar faktiskt en bil så pass mycket att hela rondellen täcks av ett tjockt lager avgaser. Under onsdagen var det cruisingpremiär i Edsbyn.

Att det är svinkallt ute spelar liksom ingen roll. Årets första cruising är en tradition i Edsbyn, oavsett väder. En skara tappra besökare har samlats runt rondellen vilken knyter samman Långgatan med Centralgatan. Motordånet är öronbedövande.

Läs också: Bildextra: Cruisingen i Ljusdal

– Det här är ju en liten folkfest. Fast lite klent med bilar tycker jag nog att det är i år. Men det beror väl på kylan, säger Göta Levin som har slagit sig ner på en parkbänk utanför kommunhuset. Här har hon en bra överblick på alla fordon som puttrar förbi.

– Nostalgi är det. Man har ju suttit i en sån där en gång i tiden och raggat, så det här väcker gamla minnen, säger hon.

En som inte är lika rutinerad på raggarbilar är Reza Ahmade. Han har bott i Edsbyn i sex månader och det här är hans första cruisingpremiär.

Läs också: Motorrevyn i Bollnäs lockar nya besökare – här kan du kika på årets fordon

– Jag gillar gamla bilar så det här är lite spännande. Mitt favoritmärke är Jaguar, fast någon sån verkar inte vara med här i dag, säger han.

I Iran, där han kommer ifrån, visar man inte upp bilar på det här sättet. Men Reza Ahmade gillar den svenska idén om cruising.

– Det är ju jättekul.