Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prejades av vägen under biljakt

Efter att föraren till en personbil inte stannat på polismans tecken prejades fordonet av vägen. Föraren sitter nu anhållen misstänkt för sex olika brott.

Under fredagskvällen uppmärksammade en polispatrull att en personbil lämnade en, för polisen sedan tidigare, känd adress i Delsbo.

Patrullen beslutade sig för att stoppa bilen och genomföra en kontroll. Föraren, en man i dryga 25-årsåldern, vägrade då stanna på polismans tecken och fortsatte sin färd ut på riksväg 84 mot Ljusdal –varpå två polisbilar, med vardera två polismän, följde efter bilen.

Då mannen sedan tidigare är känd av polisen väcktes misstankar om att denne kunde vara narkotikapåverkad. I höjd med Hybo, cirka fem kilometer öster om Ljusdal, fattade vakthavande befäl ett prejningsbeslut, vilket innebär att polispatrullerna fick tillåtelse att preja mannen och hans fordon av vägen.

– Det sker vid 21-tiden på fredagskvällen och beslutet tas eftersom att de finns en misstanke om att mannen är påverkad. Därför kan det vara farlig om han tillåts köra in mot centrum, säger Ljusdalspolisens förundersökningsledare Andreas Bergström.

Efter det att patrullerna fått stopp på fordonet genomfördes en husrannsakan i bilen. Där fann poliserna misstänkt stöldgods. Mannen greps, fick genomgå en kroppsbesiktning och bilen togs i beslag.

Senare under natten mot lördagen genomfördes en husrannsakan på en adress där mannen ska ha vistats. Där fann polisen narkotika.

Mannen sitter nu anhållen hos polisen i Hudiksvall och misstänks för narkotikabrott, häleri, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Den misstänkte är skriven i Söderhamn men bor och vistas i Ljusdalsområdet.

Ytterligare två kvinnor, en i 40-årsåldern och en i dryga 20-årsåldern, misstänks även de för brott i samband med det inträffade. Om dessa misstankar kvarstår är, enligt Andreas Bergström, under måndagen oklart.

våren 2012, jagar en drogpåverkad bilförare genom Ljusdal.