Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prao hos kommunalråd

Under en vecka har Adam Jonsäll och Adrian Sandström varit prao-elever hos kommunalrådet Yoomi Renström. De har lyssnat på turismfrågor i Hudiksvall, företagsfrågor i Gävle, deltagit i ett av OKAB:s (näringslivsbolaget) möten och besökt Nefabs museum bland annat.

– Det har mest varit möten. Vissa saker har man hängt med på och vissa har man inte förstått så mycket av, säger Adrian Sandström som går i 9 B vid Celsiusskolan.

– Det har varit väldigt intressant och lärorikt. Ingen vecka är den andra lik för ett kommunalråd. Det har också varit roligt att få svar på vad de gör inne i kommunhuset egentligen, säger Adam Jonsäll som går i 9 C vid Celsiusskolan.

En uppgift Adam och Adrian fick under sin prao-vecka var att tillsammans med kommunalrådet besöka några av kommunens fastigheter, som eventuellt skulle kunna fungera som ungdomsgård i Edsbyn i framtiden.

Kommunen vill sälja Folkets hem, där ungdomsgården numera är inrymd. Inget beslut är ännu taget, men kommunen söker med ljus och lykta efter en ny lokal.

När det gäller ungdomsgården Kåken i Alfta så flyttar man till Villan, där ett av fritidshemmetn håller till, vid årsskiftet. Fritidshemmet flyttar i sin tur in i skolans lokaler.

Läs mer om vad Adam och Adrian tycker hur en bra ungdomsgård ska vara i måndagens (10/10) Ljusnan.