Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt att oppositionen håller ihop

Annons

Oppositionen i Hudiksvalls kommun håller ihop. Detta positiva och viktiga besked levererades unisont i samband med att oppositionspartierna träffades för gemensamt strategimöte i lördags.

När Kristdemokraterna, med bifall från Moderaterna och Folkpartiet, i slutet av förra året riktat ett öppet misstroende mot oppositionsrådet Stefan Bäckström (C) skakades samarbetet inom oppositionen om ordentligt.

Trots att Bäckström ganska snart därefter meddelade att samarbetet mellan oppositionspartierna skulle fortsätta, har osäkerheten kring detta varit ganska stor. Därför var helgens besked minst sagt välkommet.

Om det ska vara möjligt med en annan politisk inriktning på styret i Hudiksvalls kommun. Om kommuninvånarna ska erbjudas ökad valfrihet och inte bara hänvisas till den verksamhet som kommunen pekar ut. Då krävs att oppositionspartierna håller samman och utarbetar ett gemensamt politiskt program som kan ställas mot den nuvarande majoriteten. Endast då utgör oppositionen ett trovärdigt alternativ. En trovärdighet som är nödvändig för att ett maktskifte ska kunna komma till stånd.

Mer läsning

Annons