Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt lan för unga

Föreningen Gnarpsnet återkommande datorturneringar, lan, växer allt mer. I helgen spelade drygt 140 ungdomar dator under två dygn.

För två år sedan deltog ungefär 60 ungdomar i ett lan som anordnades i Kulturstjärnans lokaler i Gnarp. Intresset för att komma till Gnarp för lan har sedan dess växt. I helgen deltog över 140 ungdomar i två turneringar som spelades under två dygn. Lag från Stockholm, Hälsingland och Sundsvall kom för att göra upp om prispengarna på totalt 8 000 kronor.

– Det är roligt att vi kan fortsätta anordna det här. Gnarpsnet har funnits sedan jag var liten och det var det roligaste man kunde åka på då. Det är en stor händelse för oss som bor här och det är roligt att det kommer så mycket folk, säger Markus Andersson som är ordförande för Gnarpsnet.

Föreningen har planer på att utveckla lanen som anordnas till att bli ännu större. Föreningen har fått 40 000 kronor beviljade av Nordanstigs kommun för att förverkliga planerna.

– Vi hoppas kunna vara i Gnarpsviljan och ta emot mellan 250 och 300 deltagare. Då ska det också vara mer kringaktiviteter och inte bara dataspelande, säger Markus Andersson.

Det är mycket arbete som har lagts ned för att genomföra turneringshelgen och kommunens uppmuntran med bidrag välkomnas av ungdomarna. Monica Olsson (S), kommunstyrelsens ordförande, besökte lan-turneringen på lördagskvällen.

– Jag tycker att det här är jätte bra anordnat av ungdomarna. Ett gäng killar jag pratade med från Stockholm sa att det här var det bästa lanet de varit på, säger Monica Olsson.

Ungdomarna som anordnade helgens aktiviteter har lagt ned många timmar den sista veckan med att koppla ihop datorer, bygga fler datorbord och förbereda för turneringen.

– Det finns alltid folk som vill spela och kanske kommer vi att anordna ett till lan i december, säger Markus Andersson.