Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt att vara trainee på bruket

Det har blivit eftertraktat att jobba inom kartongindustrin på Iggesunds bruk. Sedan hösten 2007 har företaget ett eget traineeprogram med fast anställning från dag ett, och sammanlagt har närmare 600 personer sökt de platser som erbjudits, hittills 26 stycken per omgång.

– Vi vill gärna ha personer med arbetslivserfarenhet till traineeplatserna, säger Maritta Collin, personalassistent på Iggesunds Bruk.

Dessutom letar man efter personer med ett intresse för teknik och gör intervjuer och tester för att få en bra bild av de som slutligen väljs ut.

Hudikbon Andreas Sandin, började som trainee i november förra året.

– Det finns en hel del förmåner att ta del av, som tennisbanor, gym och sponsrat golfkort, säger han och visar sin del av produktionsprocessen som handlar om rening av både inkommande, så kallat råvatten och återvunnet kondenserat vatten från torkning av kartong.

Vid ett massafilter står Maria Larsson, Söderhamn och Lillemor Fridlund, Enånger, och tar med en lång träspade det prov på massan som ska göras varannan timme. Båda är de trainees och tyckte att Iggesunds bruk verkade som en bra plats att jobba på.

– Bland annat tycker jag att arbetstiderna är väldigt bra jämfört med att exempelvis jobba i butik. Man får mer tid över till sina fritidsintressen, säger Maria Larsson.