Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populära månader med samvaro

För hyresgästerna på trygghetsboendet på Gärdeåsvägen 16 är den första sommaren på intåg. Under onsdagen passade de boende på att inviga den stora altanen och de nya grillarna.

I oktober förra året invigdes trygghetsboendet. Det tog inte lång tid innan alla de 39 lägenheterna var fyllda av 70–plussare.

– Jag och min fru sålde huset i Skästra och flyttade hit. Det är det bästa vi gjort, säger Börje Markusson som inviger en av grillarna som Ljusdalshem köpt in.

Under onsdagseftermiddagen hade drygt 30 av de 46 boende samlats i den stora och nybyggda lokalen, Salongen. Där bjöds, till självkostnadspris, på en grillunch.

– Varje månad träffas vi för att besluta om vissa punkter och de boende kan komma med önskemål om aktiviteter. Tidigare var det någon som ville att vi skulle anordna en grillfest, så det gjorde vi, säger bovärden Anne-Marie Mickelsson.

Medan några av hyresgästerna ansvarar för grillningen dukar någon annan bordet.

– Det är så härligt att alla kan samlas och är villiga att hjälpas åt för att fixa något sånt här. Eftersom att många av hyresgästerna som bor här är ensamstående är det kanon med den samvaron som vi får genom Salongen och alla aktiviteter, säger Rolf "Jozza" Jonsson som tillsammans med sin fru bor i en av lägenheterna.

Hyresgästerna på trygghetsboendet har fri tillgång till Salongen, som den stora samlingslokalen kallas, och i källaren ryms flera aktivitets och relaxrum.

– Allt är väldigt genomtänkt. Vi har en snickarbod, vävrum, bastu, gym och relax. Sen finns det massör, fotvård och hårvård i närheten, säger Rolf "Jozza" Jonsson.

– Enda gången man behöver åka härifrån är om man ska handla mat eller gå på apoteket, tilläger Anne-Marie Mickelsson.