Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pop, konfetti och folkligt på Gatufesten

/
  • Markus Krunegård fick bara spela dryga halvtimmen, efter att det blivit förseningar under kvällen.
  • Framför stora scenen samlade sig ett stort publikhav när Europe bjöd upp till  gatufest.
  • Moto Boy spelade för en hyfsat stor publik, trots att han konkurrerade både med Markus Krunegård och Europe. Med stråkar och falsettröst gjorde han ett finstämt framträdande.
  • Eskilstunasönerna i Kent bjöd på pop med elektroniska inslag, och fick avsluta torsdagskvällen på stora scenen.

Årets Gatufest i Sundsvall är i gång. Som många år tidigare lockar folkfesten flera tusentals människor till det som kallas Norrlands huvudstad för att njuta av musik, öltält och den obligatoriska festivalmaten.
I år har Gatufesten bokat band som Europe, D-A-D och Kent.

Annons

Gatufesten inleddes i onsdags med Brolle och Lisa Nilsson. Under torsdagen fortsatte det sedan med uppträdanden av bland andra E.M.D, Martin Stenmarck, Markus Krunegård, Timo Räisänen, Europe, Hudiksvallssonen Moto Boy och Kent.

När Martin Stenmarck gick på vid åttatiden på kvällen var det rätt glest med folk på stortorget i Sundsvall. Någon timme senare blev det smockat med folk när Europe bjöd på 80-tals hits.

Publiken tände till rejält när de rev loss klassikern "The final countdown".

Vid midnatt fick sedan Kent äran att knyta ihop säcken för torsdagen. De inledde med "Utan dina andetag" i ny, elektronisk tappning och under konfettiregn avslutade de framåt tvåtiden julinatten med "Mannen i den vita hatten".

Mer läsning

Annons