Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pontus kan bli borta i flera veckor

Klockan fem under torsdagsmorgonen började Hudik Hockeys avresa mot Gotland för fredagens bortamatch mot Visby/Roma. En som inte är med på resan är knäskadade forwarden Pontus Wernerson Libäck.

Han saknades senast mot Nyköping. Och han saknas på fredag mot Visby/Roma, och i söndagens bortamatch mot Enköping. Med största sannolikhet blir Pontus Wernerson Libäck borta i några veckor framöver.

Det är ett uttänjt inre ledband i knäet som gäckar HHC-forwarden, och risken är nu att han spelat färdigt för den här säsongen.

HHC-tränaren Fredrik Johansson kommenterar skadan så här:

– En svårbedömd skada. Han får behandling varje dag och vi har ett optimistiskt mål att han ska vara tillbaka inom ett par veckor, men det är kanske inte så troligt att det målet håller. Men vi vet egentligen inte så mycket, det kan ju gå fortare än så, säger Fredrik Johansson.

HHC har åtta matcher kvar i allettan. Dessa spelas inom loppet av lite drygt tre veckor. Fredrik Johansson räknar med att kunna ha Pontus Wernerson Libäck tillbaka vid ett eventuellt playoff och kvalserie.

– Skulle vi ta oss till playoff 3 och kvalserien så är han nog tillbaka, säger Johansson.

Pontus har under grundserien och allettan bildat en välproducerande kedja tillsammans med brorsan Linus och Jonas Kapla. En kedja som nu är bruten.

– Ja, det har ju blivit så. Senast mot Nyköping gick Marcus Åkerlund in i den femman och gjorde det bra. Vi har inte tagit ut laget till matchen mot Visby än, men det lutar åt att han spelar där då också, säger Fredrik Johansson.

I övrigt kommer även Andreas Thelin Pesämaa att stanna hemma från resan till Visby och Enköping.

Forwarden har varit sjuk i över en vecka och har precis återkommit till träning. För att få matchträning kommer han att spela i Söderhamn/Ljusnes fredagsmatch mot Valbo i division 2.