Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiska tåg genom staden

Förstamajtågen i år handlade bland annat om arbetsmarknadssituationen för unga.

Vänsterpartiet samlades i Rådhusparken innan de tågade genom staden med sina banderoller. Syskonen Vilda och Wynja Törnros och kompisen Edith Kousku hade gjort egna skyltar till tåget. På papptallrikar hade de skrivit bland annat att tjejer och killar är lika mycket värda.

– Killar kan också gilla Barbie och tjejer kan gilla Star wars, sa Edith Kousku.

Tjejerna gick i tåget tillsammans med föräldrarna Jonas och Lottie Törnros.

– Det är viktigt att få uttrycka sin åsikt. Man går i tåg för att man vill göra skillnad, sa Lottie Törnros.

Vänsterpartiets talare var Elisabeth Swedman, kanditat till EU-parlamentet och samhällsdebattören Jesper Odelberg.

På Möljen samlades socialdemokraterna efter ett tåg som startade vid Läroverket. Även här handlade plakaten mycket om jobben. Med högtalare ropades det ut uppmaningar om att byta regering.

Socialdemokraternas första talare var Erika Persson som lyfte frågan om betydelsen för unga att få ett jobb eller utbildning. Direkt från Bollnäs kom Wanja Lundby Wedin som inledde med en solidaritetshälsning.

– Jag vill att vi sänder en hälsning till alla dem som kämpar för att få framföra sina åsikter i land där de samtidigt lever i krig och under förtryck.