Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiska diskussioner väntar

Förslagen i den nya lokalförsörjningsplanen splittrar politikerna i många av frågorna. Politikerna är överens om att lokalkostnaderna behöver minskas, men vad det ska skäras ned på råder det delade meningar om.

Utbildnings- och kulturnämnden och omsorgs- och lärandenämnden ska yttra sig över förslaget innan den 25 oktober. Senare ska förslaget upp till kommunstyrelsen och slutligen är det kommunfullmäktige som tar ett beslut om hur lokalförsörjningsplanen ska se ut.

– Nämnderna måste få yttra sig om det här nu. Sen får vi politiskt se om vi kan komma fram till en lösning, säger Stig Eng (C), kommunalråd.

– Jag tror att det kommer komma in många synpunkter och förslagen kommer säkert ändras innan det är uppe i fullmäktige, säger Monica Olsson (S), kommunalråd.

Både Stig Eng och Monica Olsson tror att det kommer bli tuffa diskussioner men de tror också att det finns delar i förslaget som det inte kommer bli några större diskussioner kring.

– Vi har redan tidigare varit överens om att sälja Elfvik till exempel, säger Stig Eng.

– Det är viktigt att vi har en långsiktig lokalförsörjningsplan i kommunen. Sen är vissa av förslagen mer kontroversiella än andra, säger Monica Olsson.

Stig Eng tror även att det kommer bli långa diskussioner inom majoriteten kring förslaget som finns.

– Jag hoppas att vi landar på fötterna när vi går ur diskussionen, säger Stig Eng.

– Jag tror inte att det här kommer att splittra majoriteten. Jag tror och hoppas att vi kan prata ihop oss och hitta en lösning. När man är så många så handlar det om att ge och ta. Det är viktigt att vi inte bara hastar iväg med ett beslut utan att vi är eniga och att besluten är väl förankrade, säger Monica Olsson.