Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerstöd för Ramsjös högstadium

Allt talar för att Ramsjö skola får behålla sitt högstadium trots litet elevunderlag.
Nu ska en arbetsgrupp med politiker stödja personal, elever och föräldrar i Ramsjö om det finns intresse för att omvandla skolan till intraprenad.

På onsdagen hade utbildningsnämndens arbetsutskott möte och ordförande Malin Ängerå (S) blev ensam om att vilja gå på utbildningschefen Stefan Meullers linje om att lägga ner högstadiet i Ramsjö från och med hösten 2012.

Övriga tre, det vill säga László Gönczi (MP), Conny Englund (V) och Marie Mill (SRD) avslog detta yrkande och fick igenom den arbetsgrupp med två politiker från majoriteten och en från oppositionen som ska stödja intraprenadstanken i Ramsjö.

Inför beslutet om Ramsjö skola i utbildningsnämnden den 26 oktober verkar det, efter tidningens rundringning till de partier som inte deltog i arbetsutskottet, finnas majoritet för att behålla alla årskurser i Ramsjö.

I arbetsutskottet blev det också majoritet för Marie Mills förslag om att elever med särskilt behov ska bussas till Ramsjö två dagar i veckan för att stärka skolan och att detta ska utvärderas efter ett år. Endast Malin Ängerå röstade emot.

Även detta förslag har därmed stor chans att få gehör när det ställs till hela nämnden om knappt två veckor.