Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikers trovärdighet har minskat drastiskt

Eimer Dahlberg om hur fler partier har tagit efter SD:s invandringspolitik.

Sverigedemokraterna lyckades med bedriften att få nästan alla övriga partier att införa deras invandringspolitik, detta får man nog erkänna, även om man inte sympatiserar med Sverigedemokraterna. De fick ju i stort sett hela riksdagen och regeringen att omvärdera flyktingpolitiken. Jag tror nämligen att vi svenskar i största allmänhet vill hjälpa dem som flyr för sina liv, men det måste ändå finnas en bortre gräns.

När Stefan Löfven (S) och de andra partierna insåg att Jimmie Åkessons farhågor höll på att besannas, så bestämde även de flesta andra partierna sig för att begränsa flyktingmottagandet, och därmed införa, i stort sett, samma politik som Sverigedemokraterna propagerade före valet, men som då blev kallade rasister och nazister. Det gjordes till och med om regler i riksdagen, enbart för att Sverigedemokraterna inte skulle kunna påverka politiska beslut. Nu ser det ut som att de flesta andra partierna i stället tävlar om vilket parti som kan komma på det billigaste alternativet i flyktingpolitiken. I denna konkurrens så är det nog statsminister Stefan Löfven (S) som för närvarande leder med att föreslå att nyanlända som fått jobb ska jobba några år innan de fullt ut får ta del av välfärden.

Det är märkligt med denna stora omvandling som har skett på så kort tid i flyktingfrågorna, kan det möjligen bero på att de etablerade partierna insåg att makten och kontrollen höll på att glida dem ur händerna?

Eimer Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel