Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikers cyniska behandling av sina kunder "medborgarna"

Jag har själv jobb och god ekonomi, så jag skulle väl axla rollen som rå egoist och helt strunta i hur min granne har det. Ändrar vi inte vår inställning så kommer våra barn och barn-barn att få ett rent helvete i framtiden.

Nu är det cirka sex månader kvar till valet och regeringen är i fullständig panik och slår vilt runt omkring sig för att vinna igen. Förra gången lyckades de värva oss igen med några tusenlappar i jobbskattavdrag och vi som redan har får mer och mer.

Den så kallade arbetslinjen är ett mantra som regeringen av princip inte kan vika ifrån, det spelar ingen roll hur mycket fel de har. Man utgår ifrån att de som är arbetslösa eller sjuka inte vill arbeta och det är där skon klämmer. Hur många av dem vill inte jobba? 

Nu känner sig KD tvingade att ta upp ersättning vid arbetslöshet men det kommer aldrig Moderaterna gå med på. Men frågan är om inte regeringen börjar inse att pensionärer, arbetslösa och sjukskrivna kanske är en resurs nu när avgrunden till Löfven är näst intill ointaglig. Man undrar hur de funderar på sina strategimöten?

Få se nu, vi är ju totalt cirka 9,5 miljoner invånare i Sverige. Av dem är cirka 1.8 miljoner pensionärer, 155 000 sjukskrivna, 363 000 förtidspensionärer och 430 000 arbetslösa eller deltar i åtgärder. Kanske vi ska slänga in en pinne på brasan här? Det kan vi alltid dra tillbaks efter valet eftersom det inte ryms inom budgetramarna. 

Det är här det cyniska riktigt grinar rätt i våra ansikten när det varje dag kommer fram uppgifter hur "eliten" själv har det när de går mot pension eller blir sjuk. Det har talats om att de extremt generösa pensionsbetalningarna ska ses över, men märk väl, det måste ske senare och inte när merparten av nuvarande "eliten" ska droppa av. 

Och nu blir det bistert värre, hör och häpna, nu kan den pension som en avgående politiker ska få upphöra redad efter tre år. Förskräckligt ... Om någon grupp skulle kunna skaffa nytt jobb så är det väl de kompetenta politikerna!

Om nu politikerna vill ha ett kallt samhälle, låt oss då behålla våra pengar och betala mindre i skatt eftersom vi i alla fall får obetydligt för pengarna. Titta på USA och andra länder, där får de fattiga matkuponger och folk som står utanför finns inte.

Jag vill inte se mina barn växa upp i ett sådant samhälle, Sverige är ett rikt land som har råd att ta hand om de äldre och sjuka. Personligen vill jag inte betala för en klick ur eliten, som åker i en annan fil där andra regler gäller.

Glöm inte att rösta i höst, Sverige får inte bli fattigare än det är nu. 

Positiv men frustrerad skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel