Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna mötte folket på Postplan

Speakers corner på Postplan är ett tillfälle för allmänheten att träffa kommunens toppolitiker. Premiär på onsdagen och två chanser till följer i oktober månad.

Politikerna är ganska oigenkända på köpingen. Medborgarna ska känna igen dem och unga ska känna att de uppmuntras till att dela i politiska frågor.

Det anser förändringsagenterna Jonathan Nordh och Ellen Nilsson, som gav S-politikern Malin Ängerå uppdraget att förändra detta. Resultatet blev Speakers corner på Postplan.

Någon kö av debattsugen allmänhet hade politikerna inte väntat sig. De fick därför röra sig fritt runt Postplan för att söka kontakt med människor som ville prata om vad som helst.

– Vi räknar inte med att de ska komma fram till oss. Det blir nog vi som behöver komma fram till medborgarna, sade Malin Ängerå.

Onsdagens Speakers corner var uppdelad i två pass, ett vi lunch och ett under eftermiddagen. Förutom Malin Ängerå så deltog Roland Bäckman, Kenneth Forssell, Lasse Molin och Markus Evensson, det vill säga samtliga helårsarvoderade politiker.

De som inte hade tillfälle att möta politkerna på onsdagen får nya chanser lördagen den 8 oktober och tisdagen den 11 oktober.