Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna har inte fått någon fullmakt

Vi som bor i länet har nu begåvats med en ny tidskrift från Landstingets försäljningsavdelning. Man undrar ju när man läser eländet: Var finns kommunerna?

Allt det fina som man skriver om ungdomar hade nog blivit av utan landstingets inblandning, men de kanske har fått lite hjälp av kommunernas näringslivsservice.

Jag tror emellertid att dessa ungdomar och de lite äldre har en inneboende egen drivkraft och också genom aktiva lärare på högstadiet och gymnasiet kunnat genomföra sina idéer. Landstinget har nog inte bidragit med någonting. Vi hörde från förra mandatperioden hur förträffligt det var i Kanada och nu skulle det satsas. Flera utspel har kommit från landstingsledningen men det är kring festande och glamour.

Tänker man efter lite så har väl inte länspolitikerna fått någon fullmakt från oss innevånare att bilda region, inte heller kommunpolitikerna. Frågan är mycket lämplig att avgöras genom allmänna val. Gävleborgs län är alldeles för litet för att bilda en egen region. Jag har stor förståelse för de politiker som förlorar sin försörjning genom att bilda egen region men de får väl göra som alla andra, utbilda sig och börja om.

Alla partier, inklusive SD, vill ju satsa på utbildning. Då kan det säkert finnas utrymme för utbildning av icke gångbara förtroendevalda. Metalls gamle hederlige ordförande sa en gång "att nu orkar vi metallare inte bära mera på våra ryggar".

Det bästa förtroendevalda, oavsett parti, gäller även i dessa tider.

Åke Söderlund

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel