Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker vill spara mer på skolchefer

Utbildningsnämnden ska spara 4,3 miljoner kronor mer på chefer för att få råd med hela sin lista på "återställare" efter de senaste magra budgetåren. Det anser majoriteten i nämndens arbetsutskott.

Budgetberedningen, det vill säga kommunstyrelsens allmänna utskott, gav utbildningsnämnden bakläxa på budgeten för 2012 häromveckan. Detta eftersom nämndens majoritet inte nöjde sig med att lägga förslag inom ram utan begärde 4,3 miljoner kronor mer.

I utbildningsnämndens arbetsutskott på onsdagen ville ordförande Malin Ängerå (S) att nämnden lägger en budget enligt de ramar som kommunfullmäktige gett som innebär 6 miljoner kronor extra för elever med särskilda behov plus ytterligare drygt 4 miljoner.

Malin Ängerå upprepade S-yrkandet från förra nämndsmötet att förverkliga 3,4 miljoner av de 7,7 miljoner kronor som behovslistan över "återställare" (bland annat kompetensutveckling och materielinköp) omfattar.

Men hon blev ensam om detta.

Marie Mill (SRD), Conny Englund (V) och László Gönczi (MP) fick majoritet för att ge utbildningschefen Stefan Meuller i uppdrag att göra en konsekvensanalys på att spara in på chefer så att även de resterande 4,3 miljoner kronorna på åtgärdslistan hamnar inom ramen på 390,4 miljoner kronor.