Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker – vill ni Bollnäs bästa?

Jag tycker att vår nuvarande majoritet gör det bra – på att ta dåliga beslut. Eller att inte ta några beslut alls verkar de också kunna hantera bra.

Var ska vi börja?

Campingen. Nej, ingen utbyggnad där så att arrendatorer ska kunna få ekonomi på det och att Bollnäs kommun ska kunna utöka en redan attraktiv och central camping. Mera gäster och pr för kommunen. För hur skulle det se ut om vi fick in fler campinggäster och turister till stan?

Arenan? Hur går det? Jo, de beslutar att inte besluta om hur vi ska ha det. Privata intressen och företag med eget kapital vill bygga. Majoriteten stoppar huvudet i sanden och tar inte upp det innan Arenabolaget tröttnat på att vänta och drar sig ur. För hur skulle det se ut om vi hade en central arena som gynnar Bollnäs kommun, gynnar Bollnäs energi, och skapar arbetstillfällen? Den passar dessutom till så mycket mer än bandy. Mässor och konserter med mera.

Nytorpsskolan då. Privata intressen vill starta friskola och se till att vi har den kvar och förbättrar den. Tillstånd för friskola finns redan klart där. Nej och stopp för tusan säger S, V, SVP, FP och MP. Vi styckar upp den i stället och ser till att ingen kan starta friskola där, för det är det bästa för kommunen!

Brotorget vet vi redan hur det gick. Ingen galleria där inte. För hur skulle det se ut om vi behöll en stor del av den köpkraft som faktiskt åker ut till andra städer och handlar det Bollnäs inte kan erbjuda.

Jag har en fråga till ovan nämnda partier. Hur ställer ni er till det förslag som lämnades om att stänga byskolor och centralisera 7–9 till Bollnäs? ”Campus gärdet”, ett förslag som mer eller mindre varit på tapeten förut. Ta upp era huvuden ur sanden nu och berätta. Jag tror era väljare vill veta vad de röstat på. Jag tyckte det viskades från majoriteten om att sätta upp en skylt vid kommungränsen ”Obehöriga äga ej tillträde”.

Ni gör det svårt att göra Bollnäs till att en attraktiv och trevlig stad att bo/turista/jobba i.

Mattias Ekström (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel