Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker sågar nej-linje i centrumfrågan

Politiker sågar före detta kommunalrådets och tjänstemännens linje när det gäller att utveckla centrum.

Ett medborgarförslag om att ta fram en centrumplan för Ljusdal i syfte att prioritera, förnya och utveckla stadskärnan i stället för att satsa på handel på Östernäs samlade hösten 2012 ett 85-tal namnunderskrifter.

Såväl före detta kommunalrådet Roland Bäckman (S) som samhällsutvecklingsförvaltningens chef Stig Olsson och utvecklare Rolf Berg samt Närljus tillförordnade vd Stefan Färlin framhåller dock Östernäs som viktigt och att det finns avtal med Peab där som gäller att utveckla handelsområde.

Det hela har utmynnat i att Roland Bäckman vill avslå medborgarförslaget bland annat med motiveringen att slutförhandlingar och avtalsskrivning om Östernäs är på gång.

De fyra närvarande ledamöterna i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott gick dock emot både kommunalråd och tjänstemän och lämnade förslaget till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att medborgarförslaget ska beaktas i framtida centrumplanering.

– Det som skrivs om avtal och Östernäs är över ett år gammalt och än har inget hänt, säger samhällutvecklingsutskottets ordförande Jonny Mill (SRD) om att förslaget till beslut inte kändes riktigt.